Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Αναδημοσίευση 2 κειμένων από συνάδελφους τεχνικούς και δημοσιογράφους σε σχέση με την επέμβαση του Χρυσοχοίδη στα ΜΜΕ εν όψει της 1ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Η αστυνομία ζήτησε να έχουν τα συνεργεία μετάδοσης υπερκατευθυντικά μικρόφωνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μετά από επίμονο αίτημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όλα τα συνεργεία, που στήνονται από σήμερα, θα διαθέτουν υπερκατευθυντικά μικρόφωνα, τα οποία μπορούν να καταγράψουν και να μεταδώσουν ήχους από μακριά. Τα μικρόφωνα αυτά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και μπορούν να απομονώσουν τους ήχους ανάλογα με το που στοχεύει ο χειριστής τους.


Για παράδειγμα, με ένα τέτοιο μικρόφωνο μπορεί κάποιος από πολλά μέτρα μακριά να ακούσει πεντακάθαρα χαμηλόφωνες συνομιλίες μέσα στο Πολυτεχνείο, αρκεί να έχει κάποια στοιχειώδη οπτική επαφή με τους συνομιλητές και να μην παρεμβάλλεται κάποιο τζάμι ή κουρτίνα.

Επίσης, αυτή την ώρα οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι της τηλεθέασης διαπραγματεύονται με την αστυνομία το αν θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στη μετάδοση και αν ναι, πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος. Το ζητούμενο με λίγα λόγια είναι, να μπορούν να κόβονται επιτόπου σκηνές αστυνομικής βίας παρόλο που η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αν υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, κανένας δε θα δει ποτέ τις επίμαχες εικόνες, όπως καταλαβαίνετε.

Καταγγέλουμε τις συνεχείς μεθοδεύσεις της αστυνομίας, των διευθυντών των τηλεοπτικών σταθμών και των εργολαβικών γραφείων που περιφέρονται στην πόλη με συνοδηγούς ασφαλίτες αναζητώντας τα "σωστά" και "ασφαλή" σημεία για το στήσιμο.

Μετά την πρώτη μας καταγγελία (η προηγούμενη ενημέρωση εδώ:
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201122) ξεκίνησε ένας αηδιαστικός αγώνας δρόμου από μεριάς τους, με απειλητικά τηλεφωνήματα σε συναδέρφους που βρίσκονται σε βάρδια και με "φιλικές συζητήσεις" μέσα στους χώρους εργασίας. Γελιούνται αν νομίζουν ότι όλοι σε αυτό τον κόσμο είναι σαν τα μούτρα τους, τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές.

Φαίνεται ότι κάποιοι, με το ελάχιστο lifestyle μυαλουδάκι που διαθέτουν, νομίζουν πως είμαστε με το μέρος των εκμεταλλευτών και εκπλήσσονται, ενοχλούνται που μιλάμε. Θα συνεχίσουμε όμως, το νου σας!

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201268
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη τις προηγούμενες μέρες με εκδότεςΕνισχύοντας την καταγγελία των τεχνικών της τηλεόρασης για την επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης απο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτουμε με τη σειρά μας το γεγονός της συνάντησης του κ. Χρυσοχοϊδη με εκδότες εφημερίδων. Ενδεικτικό είναι ότι μετά τις 17 Νοέμβρη ο κ. Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας, μετά και το πρωτοσέλιδό της με τον χαρακτηριστικό τίτλο "ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ", που αναφερόταν στις αθρόες προσαγωγές την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης συναντήθηκε με τον εκδότη κ. Τεγόπουλο και τον διευθυντή κ. Παναγόπουλο, με προφανή στόχο να πιέσει τη διεύθυνση της εφημερίδας να μην αναδεικνύει ζητήματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, εν όψεις της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης επιθυμώντας να δημιουργήσει την απαιτούμενη συναίνεση για τις σημερινές και επικείμενες ενέργειες εντυπωσιασμού και τρομοκράτησης, επιδιώξε και επιδιώκει συνεχείς επαφές με τις διευθύνσεις των ΜΜΕ και δη εκείνων, που θεωρούνται πιο "προοδευτικές".

Μετά τις συνάντησεις, που είχε ο υπουργός Προ.Πο, με τους πρυτάνεις για τα ζητήματα ασύλου, τους εκδότες και διευθυντές των ΜΜΕ, ακολούθησαν επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατόπιν με αρχηγούς κομμάτων.

Την ίδια ώρα, σύμβουλοι του υφυπουργού Προ.Πο επιχειρούν εναγωνίως να πληροφορηθούν για τις κινήσεις των διαδηλωτών αύριο και τη Δευτέρα. Σκοπός όλων αυτών των ενεργειών είναι να μπει η πόλη και κατ' επέκταση η χώρα "σε γύψο".

http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου