Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

24ωρη απεργία στο ρ/σ Αντέννα, 4ωρη στάση εργασίας στο Alter

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στο ραδιοσταθμό Αντέννα τη Δευτέρα (7/2) από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) ενάντια στις απολύσεις, την παραβίαση του ωραρίου, τα μπλοκάκια και τη μαύρη εργασία, και κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου Αντέννα στις 11 π.μ.

Την ίδα μέρα, 4ωρη στάση εργασίας στο Alter κήρυξε στην πρωινή ζώνη (05.30-09.30 π.μ.) η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), διαμαρτυρόμενη για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε, σε απάντηση στην άκαμπτη και αντεργατική στάση της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού Αντέννα κατά την διαβούλευση που είχαμε, την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και από τις 6 το πρωί. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι δεν θα αφήσει την εργοδοσία να προβεί σε ξεκλήρισμα των τεχνικών από τους ραδιοσταθμούς. Ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική συνεργασία θα αντιτάξουμε την σθεναρή και συνεχή μας αντίσταση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πολιτική της άσκησης διευθυντικής πυγμής από τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό Αντέννα με την απόλυση της συναδέλφου μας, μητέρας και εργαζομένης επί 16 χρόνια στον ραδιοσταθμό χθες, με την παραβίαση του ωραρίου σήμερα, επιδιώκεται να αποτελέσει πρόκριμα για την ισοπέδωση δικαιωμάτων και εργαζομένων και επομένως συνιστά ευθεία επίθεση ενάντια στους εργαζομένους και τις Ενώσεις τους.

Το σενάριο των golden boys του Αντ1 δεν θα περάσει. Βρισκόμαστε εδώ και είναι μόνο η αρχή. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή μας, τη ΣΣΕ μας και το επίπεδο διαβίωσης που με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Κομμένα πια τα δανεικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ραδιοσταθμό Αντέννα (Κηφισιάς 10-12, Μαρούσι) για αυτή την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ".

Και η σχετική ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για την 4ωρη στάση εργασίας στο Alter:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 από ώρα 05.30π.μ. της Δευτέρας μέχρι και ώρα 09.30π.μ. της ίδιας μέρας, Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2011 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται απλήρωτοι, χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν. Ζητάμε από την Διοίκηση του ALTER να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα μηνός Ιανουαρίου και ζητάμε επιτέλους μια ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στο σταθμό μιας και αισθανόμαστε ότι είμαστε στον αέρα εμείς και οι οικογένειές μας, μη γνωρίζοντας αν έχουμε μέλλον στην εταιρεία ή όχι.

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που για 10 και πλέον χρόνια στηρίζουν τον σταθμό με την εργασία τους, δεν μπορούν να ζούνε κάτω από αυτό το καθεστώς ανασφάλειας και αξίζουν μιας καλύτερης αντιμετώπισης από την Διοίκηση του σταθμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER μέλη μας και μη να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας."
 
 
Αναδημοσίευση: http://katalipsiesiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου