Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ

Η συνέλευση βάσης τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ατόμων του κλάδου μας που ένιωσαν την ανάγκη να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο ως αναλώσιμο είδος, χωρίς δικαιώματα και διεκδικήσεις. 


Η συνειδητοποίηση ότι ο μόνος τρόπος διεκδίκησης των χαμένων, εδώ και χρόνια, εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι ο καθημερινός αγώνας είτε στους χώρους εργασίας είτε στο δρόμο, δίπλα σε άλλα σωματεία βάσης, μας οδήγησε στην πρώτη μας δράση.

Έπειτα από επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων μας ότι παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και μήνες από την Art Factory, εταιρεία παραγωγής ταινιών, αποφασίσαμε ομόφωνα να δώσουμε ένα μήνυμα στα αφεντικά που θεωρούν ότι είμαστε ντεκόρ στο πλατό. Η πολύχρονη σιωπή έσπασε και προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στα αφεντικά κάθε είδους:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Διεκδικούμε όλα αυτά που για κάποιους ίσως είναι αυτονόητα, αλλά για μας χάθηκαν στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Η εταιρεία, αντιλαμβανόμενη όχι μόνο τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και τη συσπείρωση του κλάδου και των αλληλέγγυων, φοβούμενη ίσως τα χειρότερα, αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση τακτοποίηση των οφειλομένων.
Αυτό σηματοδοτεί μια πρώτη νίκη της αλληλεγγύης και της συσπείρωσης – για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια δίνει σημάδια αφύπνισης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και φοβούνται τον πιθανό στιγματισμό από μονομερείς κινήσεις, να συμμετάσχουν σε ένα καινούργιο εγχείρημα που θέτει ως βάση την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΟΥ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Απευθύνουμε χαιρετισμό και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνέλευση βάσης ή πρωτοβάθμιο σωματείο που μάχεται ενάντια στην καταπάτηση όχι μόνο των εργασιακών, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά όλοι μαζί θα τον βαδίσουμε, για έναν κόσμο ελεύθερο, χωρίς διακρίσεις.

Τώρα ξεκινάμε. Ο αγώνας μόλις άρχισε.

Η Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης συνέρχεται κάθε δεύτερη Δευτέρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκ. Νέγρη 42).

Επόμενη συνέλευση: Δευτέρα 21/11/11 στις 19.00.

Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης
http://syvatekt.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου