Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πυρά εναντίον εργαζομένων που απεργούσαν, σε εργοστάσιο στην Καμπότζη

Μία γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ακόμη δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν όταν άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον εργαζομένων σε εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Καμπότζη που εφοδιάζει την εταιρεία αθλητικών ειδών Puma οι οποίοι απεργούσαν, όπως ανακοίνωσε μία οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Κάο Γουέι στην πόλη Μπάβετ, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, διαδήλωναν σήμερα το πρωί, όταν ένας άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Licadho.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τρεις εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Μία γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Licadho Ματιέ Πελερίν.
Έως και 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην απεργία, πρόσθεσε ο Πελερίν, επικαλούμενος τις δηλώσεις των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η εταιρεία Puma ανακοίνωσε ότι «έχει ξεκινήσει αμέσως έρευνα για να ενημερωθούμε λεπτομερώς για το συμβάν». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας: «Η Puma λαμβάνει αυτό το συμβάν σοβαρά υπόψη της και θα λάβει όλα τα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο».
Ο Τζόελ Πρέστον, σύμβουλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cambodia Legal Education Center, σημείωσε ότι αυτό το επεισόδιο προστίθεται στην «ανησυχητική» τάση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην Καμπότζη με αυξανόμενα επεισόδια βίας εναντίον διαδηλωτών.

http://www.licadho-cambodia.org/press/files/270JointPRShooting3FactoryWorkersBavet2012.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου