Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κείμενο της πρωτοβουλίας εργαζόμενων στην ΕΡΤ, από την καταληψή της, 30 6 2010.

Κόντρα στην απαξίωση, κόντρα στο ξεπούλημα του αγώνα, κόντρα στις επιθυμίες των "από τα πάνω", οι "από τα κάτω" αντιδρούν και οργανώνονται μακριά από εργατοπατέρες και σκοπιμότητες.



30/6/2010
Σήμερα 30/6 λήγουν εκατοντάδες ατομικές συμβάσεις έργου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απολύονται σχεδόν 1000 συμβασιούχοι.
Από τις 6:20 σήμερα το πρωί το Ραδιομέγαρο τελεί υπό κατάληψη από συμβασιούχους της Ε.Ρ.Τ.
Γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ. και του προεδρείου του σωματείου συμβασιούχων να μας φιμώσουν, να μας στείλουν σπίτια μας.
Εμείς οι συμβασιούχοι - υπάλληλοι της Ε.Ρ.Τ., αντιστεκόμαστε, συνεχίζοντας τον αποκλεισμό του Ραδιομεγάρου με αξιοπρέπεια, χωρίς να υποχωρούμε από τις διεκδικήσεις μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε με τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι πλήρως ενταγμένη στο νέο εργασιακό - ασφαλιστικό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλη την κοινωνία.
Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, αλληλέγγυους εργαζόμενους και ανέργους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να συμβάλουν στη διάδοσή του.

Αγωνιζόμαστε για :

- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ. Οι συμβάσεις έργου είναι σκλαβιά. ΟΧΙ άλλους εργαζόμενους όμηρους

- ΥΠΟΓΡΑΦΗ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τώρα για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στην κατάργηση των Σ.Σ.Ε. Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των συναδέλφων συμβασιούχων αορίστου χρόνου. Να καταργηθούν οι ειδικές συμβάσεις.
- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου