Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

H CNT κερδίζει τη μάχη με τη Siembre Creativos


Ο επιχειρηματίας Λουίς Αλμπέρτο Ρεδόνδο (Luis Alberto Redondo) αναγκάστηκε να πληρώσει στους εργαζομένους του της οφειλές του, υποχωρώντας στην επιμονή της CNT (εθνική συνομοσπονδία εργατών) από τα τέλη του 2008.

Ο Λουίς Αλμπέρτο Ρεδόνδο, διοικητικό στέλεχος της εταιρίας ψυχαγωγίας Siempre Creativos άφησε τους εργαζόμενους στα κρύα του λουτρού στα τέλη του 2008, χρωστώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Αρκετοί εργαζόμενοι στην εταιρία, μέλη της CNT – Μαδρίτης του σωματείου γραφιστικών τεχνών, επικοινωνίας και θεάματος, άνοιξαν διένεξη με την εταιρία και αγωνίστηκαν για τα δεδουλευμένα τους. Αυτή η διένεξη κράτησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της επιμονής του Redondo.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο Redondo ήρθε στα συγκαλά του και πλήρωσε της οφειλές του, στους τεχνικούς μέλη της CNT. Αυτό καταδεικνύει τη λανθασμένη κίνηση των εργαζομένων που δεν ενώθηκαν με τη CNT, αφού δεν θα λάβουν καμιά αποζημίωση.

Εν τούτοις,  ότι νέα ακούμε για τον Redondo δεν θα μπορούσαν να είναι καλά. Λογικεύτηκε όσον αφορά τη σύγκρουση, αλλά είχε τη γελοία ιδέα να σύρει την CNT στο δικαστήριο για τις εκθέσεις που υποβάλαμε (εντελώς αποδεδειγμένες και νόμιμες). Το ξέσπασμα ιδιοσυγκρασίας ενός αποτυχημένου επιχειρηματία δεν  ανησυχεί καθόλου το σωματείο.

Συνδικάτο γραφιστικών τεχνών, επικοινωνίας και θεάματος Μαδρίτης-CNT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου