Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης


Αντιλαμβανόμενοι τα νέα εθνικά και διεθνή κοινωνικά και οικονομικά πλαίσια, είναι απόλυτη ανάγκη μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα να προστατευτούμε απέναντι στην τάση των εργοδοτών να ισοπεδώσουν την ποιότητα ζωής μας, και να υπονομεύσουν το μέλλον μας. Στόχος μας δεν είναι μόνο να επαναδιεκδικήσουμε αυτά που με κόπους ετών κατακτήσαμε - τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τις δίκαιες εργασιακές συνθήκες και τις αμοιβές μας - αλλά και να οργανωθούμε σαν σώμα εργαζομένων, με βάση την αλληλεγγύη.

Δεν είμαστε σωματείο, δεν είμαστε ένα ακόμα συνδικαλιστικό σώμα, αλλά εργαζόμενοι που αντιλαμβανόμαστε την άμεση ανάγκη για ένα νέο τρόπο δράσης και αντίδρασης απέναντι στην εξαθλίωση του εργασιακού μας βίου.

Στα πλαίσια αυτής της συνέλευσης δεν υπάρχουν αρχηγοί, παρά μόνο συντονιστές της εκάστοτε συζήτησης, που κάθε φορά αλλάζουν. Δεν υπάρχουν επικεφαλείς, και προεδρεία που παίρνουν αποφάσεις. Σε κάθε θέμα που διαπραγματεύεται η συνέλευση, όλοι, νέοι και παλιοί του χώρου, οι έχοντες και οι μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, έλληνες και μετανάστες, έχουν ίσο δικαίωμα άποψης, εξίσου δυνατή φωνή. Κάθε απόφαση λαμβάνεται ομόφωνα, κατόπιν εκτενούς συζήτησης και επιχειρηματολογίας, και αφού τοποθετηθούν όσοι των παρευρισκομένων ζητήσουν το λόγο.

Οι μέχρι σήμερα πρακτικές από συνδικαλιστικά σωματεία δεν υποστήριξαν το εργατικό σώμα του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού χώρου, δεν στήριξαν τα δικαιώματά μας, δεν απαίτησαν τη δίκαιη αντιμετώπιση, δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Εμείς είμαστε η σπονδυλική στήλη του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού χώρου. Και εμείς οι ίδιοι πρέπει να τον υπερασπιστούμε, χωρίς να περιμένουμε πια κανέναν άλλον.

Είναι πια κατανοητό πως ο επαναπροσδιορισμός των εργασιακών μας σχέσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την προσωπική δράση του καθενός από εμάς, μέσα από ένα πρίσμα αλληλεγγύης και υποστήριξης μεταξύ συναδέλφων. Να εμποδίσουμε τη συνέχιση της εκμετάλλευσης. Να συσπειρωθούμε, να ενώσουμε τις φωνές και τη δύναμή μας, να παλέψουμε ο ένας πλάι στον άλλον. Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι οι δράσεις μας.

Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα και αυτός είναι ο στόχος της Συνέλευσης Βάσης.

Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου