Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δεν ανήκεις σε σωματείο; Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεσαι!


Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΤΕΡ για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του Αντ1, η διοίκηση απολύει σωρηδόν τεχνικούς του σταθμού, όχι γιατί δεν τους έχει ανάγκη ή γιατί μειώνει τις εργασίες του, αλλά προκειμένου να τους αντικαταστήσει με νεότερους χαμηλοαμοιβόμενους υπαλλήλους που δεν είναι μέλη του σωματείου. Αυτό το τελευταίο μάλιστα, καταγγέλεται ως απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης.
Ένα ακόμη κρούσμα από τα δεκάδες του χώρου των ΜΜΕ. Ένας χώρος που αποδεικνύεται ότι γνωρίζει καλύτερα και από τους κυβερνώντες νεοφιλελεύθερους μάγους τι σημαίνει “jobless recovery” και “κινεζοποίηση της εργασίας”.

                     Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Με απολύσεις, αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές μεθοδεύσεις προσπαθεί ο ραδιοσταθμός Αντέννα να συμβάλει στην ενημέρωση.
Ασκήσεις  ξεκίνησαν τα golden boys του Αντ1. Σήμερα ανακοίνωσαν επικείμενη απόλυση συναδέλφου τεχνικού και συγκεκριμένα μιας εργαζόμενης μητέρας που δουλεύει στο σταθμό δεκαέξι χρόνια! Το σενάριο που κυκλοφορεί μέσα στο ραδιοσταθμό είναι ότι  ο διοικών θα προσπαθήσει να απολύσει όλους τους τεχνικούς και να τους αντικαταστήσει με άτομα νεαρής ηλικίας που δεν ανήκουν σε σωματείο και που θα αμείβονται με …αποδοχές της τάξης των 500-700 ευρώ. Αναγκαία και ικανή προϋπόθεση να μην είναι μέλη της ΕΤΕΡ
Του γερμανόπνευστου business plan προσπαθεί να υπερθεματίσει μαθητευόμενος διευθυντής ο οποίος πασχίζει να πείσει την ιδιοκτησία ότι οι μισθοί Κίνας και οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον για τον ιστορικό ραδιοσταθμό. Έτσι με σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας (8ωρες βάρδιες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας άθλιες, πληρωμές μισθών χωρίς καταβολές νυχτερινών και αργιών) επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο όμιλος  να διαμορφώσει νέα οργουελική κατάσταση στις πλάτες των εργαζομένων. Αν νομίζουν τα διευθυντικά στελέχη του ραδιοσταθμού Αντ1 ότι η ΕΤΕΡ ενδιαφέρεται για την ύπαρξη ραδιοσταθμών χωρίς εργαζόμενους, με συνθήκες προ Σικάγου και με τον συνδικαλισμό να διώκεται (είναι μοναδικό φαινόμενο η παρεμπόδιση από τη σημερινή διοίκηση του ραδιοσταθμού του συνδικαλιστικού έργου της Γραμματέως της Ένωσης που τυχαίνει να εργάζεται εκεί), είναι γελασμένοι.
Αποκορύφωμα της ανάρμοστης και ανοίκειας συμπεριφοράς της διοίκησης του Αντ1 είναι το ότι σήμερα, την ώρα της ανακοίνωσης στην τεχνικό της απόλυσής της, έφεραν προς εκπαίδευση κάποιον για να πάρει τη θέση της (O tempora, o mores)! Το θράσος και η αντεργατική υστερία σε όλο τους το μεγαλείο.
Η αντίδραση της Ε.Τ.Ε.Ρ θα είναι ανάλογη των συμβαινόντων, άμεση και πάνω από όλα καίρια. Προς το παρόν συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο και καλεί για αύριο στις 20.00 το Μικτό. Ταυτόχρονα φέρνουμε το θέμα και στο Διασωματειακό. Οι εργαζόμενοι ούτε αναλώσιμοι είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν κιμάς στην κρεατομηχανή με την οποία φαίνεται ότι συνδέουν το επαγγελματικό τους μέλλον κάποιοι μαθητευόμενοι μάγοι – golden boys. Κομμένα πια τα δανεικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε επαγρύπνηση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καμαρινόπουλος
Η Γενική Γραμματέας    Μαρία Γεωργέα
Αναδημοσίευση: Σχολιαστές χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου