Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ολομέτωπη επίθεση καναλαρχών στους τεχνικούς

Οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις που θεωρούν τον εαυτό τους "κοινωφελείς υπηρεσίες"- όπως λένε στα δικαστήρια- ζητάνε την πλήρη κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας στους τεχνικούς. Το εξώδικο που εστάλη από την ΕΤΗΣΕΕ, την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας στην ΕΤΙΤΑ με κοινοποίηση στο υπουργείο του Μνημονίου (συγγνώμη στο υπουργείο Εργασίας) απαιτεί την κατάργηση του συνόλου των θεσμικών κατοχυρωμένων θέσεων στην εργασία των τεχνικών στην τηλεόραση. Ζητούν να καταργηθεί η σχέση αορίρστου χρόνου, η πρόσληψη με βάση τις ειδικότητες, τα διμελή συνεργεία στις εξωτερικές μεταδόσεις, η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, τα εκτός έδρας, ο αριθμός ημερών αδείας. Και μετά από όλα αυτά ζητάνε να καταργηθούν οι διευκολύνσεις συνδικαλιστικής δράσης και η ισχύς της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΓΣΕΕ.


Οι απαιτήσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ προκάλεσαν σόκ στους εργαζόμενους στις τεχνικές ειδικότητες. Έρχονται δε λίγες μέρες μετά τη σφοδρή διαμάχη μεταξύ ΕΤΙΤΑ και Star για την κατάργηση της ειδικότητας του ηχολήπτη στα εξωτερικά link. Πολλοί θεωρούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το σχέδιο το Star αλλά πλέον δεν είναι τόσο απλό. Το εξώδικο συμφωνήθηκε ανάμεσα σε όλα τα κανάλια που όπως φαίνεται αρχίζουν την ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους τους από τους τεχνικούς.

Ειδικότερα για τους δημοσιογράφους, την επίθεση συντονίζουν στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια θα ακολουθήσουν.

Η ΕΤΗΣΕΕ καλεί σε συζήτηση των απαιτήσεων της στην πλήρη κατάργηση της συλλογιής σύμβασης εργασίας την επόμενη Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

http://greektv-com.blogspot.com/2011/02/blog-post_08.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου