Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στέκονται αλληλέγγυοι στους διωκόμενους Τεχνικούς Τύπου, Δημοσιογράφους και Υπαλλήλους Τύπου της Θεσσαλονίκης

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας   www.eter.gr 

Αθήνα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στέκονται αλληλέγγυοι στους διωκόμενους Τεχνικούς Τύπου, Δημοσιογράφους και Υπαλλήλους Τύπου της Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαρίσταται στους αγωνιζόμενους συναδέλφους Τεχνικούς, Δημοσιογράφους και Διοικητικούς Υπαλλήλους Τύπου  της Θεσσαλονίκης που χτυπιούνται σήμερα από την πιο λυσσαλέα εργοδοτική επίθεση ελέω της κυβέρνησης του ΔΝΤ.

Εργοδότες στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, επιχειρούν αυτή τη στιγμή να βάλουν ταφόπλακα στην ενημέρωση της Θεσσαλονίκης, με την εναρμονισμένη τακτική καρτέλ που ακολουθούν στην προσπάθεια επιβολής της εκ περιτροπής εργασίας σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης. Απαιτούν περικοπές από 20% έως και 60% στους μισθούς των εργαζομένων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Τεχνικούς, συντακτικό, και υπαλληλικό προσωπικό. Αφού η κυβέρνηση με την αντεργατική νομοθέτηση άνοιξε τις πύλες της αντεργατικής κόλασης οι εργοδότες σπεύδουν ακόμα και χωρίς τους προβλεπόμενους φερετζέδες νομιμότητας να καταπατήσουν κάθε εργασιακή κατάκτηση και δικαίωμα που κέρδισε ο εργαζόμενος με αγώνες και αίμα δεκαετιών.

Με λίγα λόγια θέλουν να απολύσουν το μισό προσωπικό, χωρίς να δώσουν αποζημιώσεις, αλλά από την άλλη να παράγουν στο 100% το προϊόν τους.
Είναι γνωστό ότι καμιά δραστηριότητα των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης δεν περιορίστηκε όπως ρητά προβλέπει ο νόμος, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την εκ περιτροπής εργασία. Παρ όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης σέρνουν στα δικαστήρια, αύριο το πρωί στις 11, τους Τεχνικούς Τύπου της Θεσσαλονίκης την ΕΠΗΕΘ και την ΕΣΗΕΜΘ, προσπαθώντας να εξευτελίσουν έναν αγώνα 6 ημερών τώρα που με ενότητα και σύμπνοια οι Ενώσεις μας δίνουν, ώστε να μην νομιμοποιήσουν τις ληστρικές επιδιώξεις τους.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας θα σταματήσουμε με κάθε μέσο την εργοδοτική πυρκαγιά που άναψε η κυβέρνηση του ΔΝΤ και προσπαθεί να κατακάψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας, το παρόν και το μέλλον μας. Τα καλύτερα έρχονται. Κουράγιο συνάδελφοι δεν είστε μόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου